KKH staat voor kwaliteit

Onze producten worden in Nederland en Duitsland geproduceerd. Kwaliteit betekent voor ons: goede producten tegen goede prijzen en goed gemonteerd conform gemaakte afspraken.

Volg ons

DAKOPBOUW

Dakopbouw

Met een opbouw bouw je een kamer, of gehele verdieping, op een bestaande bouw.

Als mensen denken aan meer ruimte in huis, is het eerste waar ze aan denken vaak een aan- of uitbouw. Dit is ook de meest populaire verbouwing van Nederland. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om extra vierkante meters te creëren. Zeker als je in de stad woont en je geen ruimte hebt voor een aan- of uitbouw. Een daarvan is de opbouw. Met een opbouw bouw je een kamer, of gehele verdieping, op een bestaande bouw. 

Dakopbouw kan verwijzen naar twee definities:

  • Een traditionele dakkapel
  • Een volledig nieuwe etage met eventuele dakterras
Velen zullen bij een dakopbouw denken aan een uitbouw over de gehele breedte van het huis. Bij een dakkapel is de opbouw een stuk minder groot. Een dakopbouw kunt u bestellen in een kunststof uitvoering, maar ook in een houten uitvoering.

Voordelen dakopbouw

Een mooie dakopbouw zorgt voor veel voordelen. Allereerst kunt u de bovenste verdieping voor veel meer doeleinden gaan gebruiken. U krijgt door een dakopbouw veel meer ruimte, die ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Ook heeft u op deze verdieping, na de verbouwing, veel meer lichtinval dat het woongenot sterk verhoogt. Uw huis zal daardoor in waarde stijgen. U krijgt meer hoogte en meer gebruiksoppervlakte wanneer u de dakkapel met verlegde nok kiest. U heeft hierdoor meer loopruimte en daarnaast krijgt u ook echt waar voor uw geld.

Dakopbouw met verlegde nok

U kunt bij een dakkapel ook denken aan een dakopbouw met een verlegde nok. Het zou kunnen zijn dat voor u de standaard dakkapel onvoldoende stahoogte biedt. Dan kunt u kiezen voor een opbouw met verlegde nok. Dit biedt u veel gebruiksoppervlakte. Bij de opbouw wordt de verlegde nok naar een zijde van het dak geplaatst. Het wordt vaak toegepast bij een geringe nokhoogte van 1,65 en 1,85 m en steekt ongeveer 80-120 cm boven de bestaande nok uit.

Gevelbekleding dakopbouw

Bij de dakopbouw met verlegde nok kunt u de gevels laten bekleden. U heeft hierbij de keuze uit Keralit, dit is een soort kunststof of u kiest voor Trespa. De materialen zijn onderhoudsarm en heeft een traditionele uitstraling.

Er kan ook een zinken dakgoot worden gekozen, of een goot. Daarnaast is het ook mogelijk te kiezen voor een uitvoering met of zonder kantpan.

Dakopbouw als alternatief

Als u de dakopbouw met verlegde nok kiest, kan dat ook een alternatief zijn zodat u geen vergunning aan hoeft te vragen. In plaats van de verhoogde nok kunt u nu kiezen voor de verlegde nok, steeds meer mensen maken deze keuze omdat het aanvragen van een vergunning soms heel wat tijd kan kosten. Daarom is het van belang dat u gaat kijken wat er bij uw woning en binnen uw gemeente mogelijk is en dan kunt u daar op inspelen en uw wensen hier op afstemmen.

Vraag vrijblijvend offerte aan: +31(0)6-18677676

of maak gebruik van het contactformulier